| |
That '70s Show PL That '70s Show is back |
 |
Na luzie - Pepsi vs Coca-Cola
demoniasty - Pon Maj 30, 2005 5:34 pm Temat postu: Pepsi vs Coca-Cola Zastanawiam sie który z konkuryjących ze sobą od lat napoi użytkownicy najlepszego forum w internecie wolą
osobiście wole Coca-Cole, bo pomaga mi na kaca i ma ten jedyny niepowtarzaalny smak
BigBird - Pon Maj 30, 2005 5:42 pm Temat postu: Pepsi vs Coca-Cola Sprite w połączeniu z fantą wymieszane wstrząśnięte czy jak kto woli.
cell - Pon Maj 30, 2005 5:51 pm Temat postu: Pepsi vs Coca-Cola tylko i wylacznie pepsi najlepiej z lodowki i do tego twist gdyby to jeszcze procenty mialo
Saifer - Pon Maj 30, 2005 5:54 pm Temat postu: Pepsi vs Coca-Cola Tylko PEPSI - coca cola jest do d*** PEPSI Górą
SCSI - Pon Maj 30, 2005 6:05 pm Temat postu: Pepsi vs Coca-Cola Jezeli sie zdarzy, ze raz na 100lat pije cos takiego, to Pepsi
Lepsi pija Pepsi
Randall - Pon Maj 30, 2005 6:31 pm Temat postu: Pepsi vs Coca-Cola No u mnie akurat Colca góruje :P
tapczan - Pon Maj 30, 2005 6:32 pm
często gazowanych stuffów nie pijam ( oczywiście piwo to co innego ), ale jak już to Coca-Cola
Coca-Cola dla cool kola(od koleś)
(SCSI Twój tekst z moim przegrywa w przedbiegach )
SCSI - Pon Maj 30, 2005 6:39 pm
| tapczan napisał/a: | (SCSI Twój tekst z moim przegrywa w przedbiegach ) |
:rotfl:
Don't be a smartmouth
Ten txt o Pepsi to sie wywodzi z dawnych czasow, kiedy o rozne 'egzotyczne' towary bylo ciezko Poza tym do niego nie potrzeba tlumaczenia :>
hrabia - Pon Maj 30, 2005 6:42 pm
ludzie ludzie.. hola hola.. dla mnie tylko Coca Cola :rotfl:
hehh właśnie mi się kolejna butelka tego wspaniałego napoju skończyła... Coca Colę wprost uwielbiam (oczywiście tylko Coke, żadnych lightów) chociaż nie wiem czy nawet nie bardziej smakuje mi Cherry Coke
Pepsi... ma dla mnie taki dziwny, mało wyraźny smak.. kupuję raz na pół roku żeby dostać 100 punktów na BP
PS. mój rym i tak jest najlepszy a jak ktoś nie wierzy to jeszcze zapodam taki co ktoś kilkanaście lat temu napisał na jednym z pobliskich garaży.. "Bądź sobą - pier*ol Pepsi"
adasko81 - Pon Maj 30, 2005 7:24 pm
Bądź sobą wybierz PEPSI
Mnie w sumie nie robi różnicy czy Coca Cola czy Pepsi i tym i tym się dobrze przepija
A już wogóle to najlepszy jest Kubuś :D
Saifer - Pon Maj 30, 2005 7:46 pm
No własnie chłopaki gosujcie na PEPSI
Po PEPSI sie w głowie Piepsi
JonesK - Pon Maj 30, 2005 8:09 pm
Nie ma to jak niszczyć sobie szkliwo i organy wewnętrzne, nie?
Pijcie dalej ten syf to zobaczycie....
hrabia - Pon Maj 30, 2005 8:43 pm
nie ma to jak jeść ten syf... kupujcie dalej żarcie w sklepach tak samo zdrowe..
jak myjesz uzębienie po jedzeniu to szkliwa Ci nie zdąży kwas zawarty w coli rozpuścić.. co do organów wewnętrznych to nie wiem jakie tam ma działanie ale tego smaku nie mogę sobie odmówić... nie pijam coca coli hektolitrami (chociaż ostatnio ze względu na wysokie temperatury na pewno więcej niż normalnie..) więc nie może być tak źle (wszystko trzeba w końcu robic z umiarem)
Qubex - Pon Maj 30, 2005 9:36 pm
nie no ja tylko uzywalem coca-coli do odrdzewiania monet z pozytywnym skutkiem
a tak jak musze i nic innego nie ma, to pepsi ta cytrynowa ale i tak zadko pije taka chemie jakos juz wole np tymbarka
demoniasty - Pon Maj 30, 2005 10:41 pm
pijcie Cole bo po Coli sie dobrze pie**oli
Różówa - Wto Maj 31, 2005 2:21 pm
Po obu napojach "zęby dziwnie skrzypia", po coli bardziej..
z tymi kwasami to prawda,ale nie trzeba przesadzac. Sztuczne sa te napoje, ale co nie jest sztuczne w tych czasach..(no tak-produkty w sklepie ze zdrowa zywnoscia...mniam )
przypomnialo mi sie doswiadczenie ktore kiedys w podstawowce robilismy..do szklanki coli wrzucalo sie kosc od kurczaka-nozke..po tyg. nozke mozna bylo wyginac,byla bardzo miekka.. Cola, a raczej kwasy troche zmienily jej strukture
no ale nikt nie trzyma Coli czy Pepsi w zoladku przez tydzien...
no i zawiera kofeine! wiec czasem sie napije:)
Dobra jest z lodem i cytrynka... :tak:
toper - Wto Maj 31, 2005 2:21 pm
Tylko Coca-Cola
Po pepsi mnie tak jakos dziwnie zoladek boli, jakby kwasem mnie ktos poczestowal :/
Co innego Cola mniam.
Polecam wymieszac z whisky (jasiu wedrowniczek albo cos podbnego;) )
woodstock - Czw Cze 09, 2005 3:42 pm
A ja tam wolę Dr. Peppera Szkoda tylko, że nie ma go u nas...A z pojedynku Coca Cola vs. Pepsi wybieram Pepsi.
mike - Czw Cze 09, 2005 4:13 pm
Oddaję głoś na Pepsi.Dawno czegoś takiego nie piłem ale z tego co pamiętam to właśnie Pepsi mi bardziej smakowała.Heh, pozatym to prawie sam kwas :/
Sonny99 - Czw Cze 09, 2005 6:58 pm
Zdecydowanie preferuje Pepsi.;] IMO jest bardziej light'owa.XD
Leo - Czw Cze 09, 2005 7:07 pm
Coke rulez! I wszystko na ten temat
dżejson - Czw Cze 09, 2005 7:36 pm Temat postu: Coke Jezeli cola to wyłącznie CHERRY, a tak w ogóle to najlepszy jest MD
woodstock - Czw Cze 09, 2005 8:10 pm
Pepsi też produkuje wersję wiśniową i jest ona nawet smaczniejsza od Cherry konkurentcji. Natomiast najobrzydliwszy napój gazowany jaki kiedykolwiek piłem był o smaku waniliowym....jak w ogóle można gasić pragnienie czymś o smaku wanili ?!
MartUSKA_86 - Czw Kwi 27, 2006 11:18 am
cola jest nie dobra jak ja wypije to czuje ze mi syczy w zoladku:D pozatym to go..o rozpuszcza rdze
pepsi gora
adas.666 - Czw Kwi 27, 2006 1:53 pm
Ani Coca-Cola, ani pepsi nie rozpuszczaja zołądka... Obie są w stanie rospuscic zęby...:] Można się o tym przekonac pozostawiajac zeba w szklance zawierajacej ktorys z tych napoi na dlugi czas...
leonka - Czw Kwi 27, 2006 2:54 pm
Zawsze coca - cola...!!!!Ale bardziej lubię oglądac reklamy pepsi sa ciekawsze.A nie co roku ta sama reklama coli "coraz bliżej święta..."
Aspiryna - Czw Kwi 27, 2006 7:13 pm
smak maja podobny, Pepsi jest poprostu bardziej "trendy"
Frycek00 - Czw Kwi 27, 2006 10:52 pm
Zgadzam sie z Qubex'em... Tesz nie pijam tego rodzaju chemii duzo, ale jezeli jusz cos to pepsi cytrynowa nawet moze byc... Raz na 2 miesiace, ale jednak:D
Pozdro4all...
MartUSKA_86 - Czw Kwi 27, 2006 11:27 pm
pepsi dobra na kasa jest zwlaszcza ta cytrynkowa:D polecam wszystkim :piwko: :punk:
hrabia - Pią Kwi 28, 2006 9:27 am
a ja sobie właśnie popijam coca cole i tyle mam do powiedzenia :D pepsi beee
majowka - Czw Maj 04, 2006 1:18 pm
ja tam za gazowanymi nie przepadam, ale jak już-cola. jest lepsza w smaku, a reklamy też ma nienajgorsze (jak w reklamie pepsi zobaczyłam Shakire i Iglesiasa to zwątpiłam)
Saifer - Czw Maj 04, 2006 1:32 pm
Wstydźcie sie - dla mnie PEPSI to podstawa wyjadacza żoładku uwiebiam jeśli już to tylko pepsi Jest bardziej europejska niz coca-cola Po za tym coca cola non stop ma te same reklamy nic nowego nie dorzucają. A jeśli chodzi o smak to PEPSI gaśi pragnienie i jest mniej słodka, coca cola to taka pianka jak którą wypijesz to tylko do jedzenia ale znowu sie chce po niej pić, a i smak jej mi sie nie podoba.
code101 - Nie Maj 07, 2006 1:47 am
Słuchajcie wiem, że to trochę nie ten temat, ale czy ktos z was może pił kiedyś jakieś "Root Beer" (pytam bo ono bardzo często przewija się przez serial)? Tu macie stronke z wieloma typami http://www.popsoda.com/index.html . A odnośnie tematu Coca-Cola rules!
Saifer - Sro Maj 10, 2006 5:40 pm
a macie wy coca cocacolowcy !!
http://www.megaupload.com/?d=H72SON7M
lub to samo tu
http://d01.megashares.com/?d01=3b0d8a3
no i druga
http://d01.megashares.com/?d01=c436f08
i to samo
http://www.megaupload.com/?d=YITSZXPI
widziałem jeszcze kilka takich jak znajde to pokaze wam prawdziwa potęge pepsi, coca to kmioty . Pepsi ma wiele reklam ciekawych a coca non stop to samo, nie dajcie esi tej komercjalizacji coca coli
leonka - Sro Maj 10, 2006 10:46 pm
Co ty wiesz o cocacolowaniu....
MartUSKA_86 - Sro Maj 10, 2006 11:18 pm
Saifer zgadzam sie z toba w 100% coca cola chyba nic gorszego nie ma to tak wyzera zoladek ze sie w pale nie miesci do tego reklamy beznadzieja smak za slodki i ciagle ten sam ton nie to co pepsi PEPSI i koniec
yezior - Czw Maj 11, 2006 11:35 am
Ja nie pijam tego scierwa ! TYMBARK RULEZ ! Po 3 latach picia coli bede wazyl jakies 25 kilo wiecej i nie bede mial zebow...
Saifer - Pon Cze 19, 2006 5:55 pm
no to znalazłem 3 minutowa pełną wersje PEPSI Gladiators z Beyonce, Pink, Britney and Enrique - Szczerze mówiac P!NK wyszła najlepiej ze wszystkich a britnej hehe mogłaby zagrać co najwyzej niemą niewolnice The PEPSI Gladiators
SCSI - Wto Cze 20, 2006 8:18 am
Tak z nudow to obejrzalem, bo ani tego nie pijam ani tych ludzi nie slucham
Ta Britnej to jak zaczela wyc to mialem dosyc. Dwie pozostale panny jakos ujda
cookies_monster - Pon Cze 26, 2006 7:27 pm
chyba mi to w sumie obojetne, nie patrzac na smak to stawiam na coca-cole, bo bardziej mi sie reklama podoba
CzarownicaGosia - Wto Paź 10, 2006 5:48 pm
Jesli juz to tylko Pepsi
Qubex - Czw Paź 12, 2006 2:03 pm
od pepsi sie w glowie pie*rzy
a od coli sie w glowie pierd***
wiec do wyboru do koloru ale efekt zostaje ten sam
Xepzo - Czw Paź 12, 2006 8:36 pm
jedno i drugie nie zdrowe:D najlepiej sobie kupic owoce sokowirowke i krecic:D najlepsze soczki mmmmm... pycha:P robili gdzies ekspreyment gdzie wlozyli zeba do coca coli i przez 24h mial sie rozpuscic:D byl tam jeszcze w prwadze ale mooocno zeszwakowany
patij - Czw Paź 12, 2006 10:05 pm
jesli mam wybierac to wole coca-cole, ale i tak moim ulubionym napojem jest herbata Wiem Red by tego nie popierał(6x15)
yezior - Czw Paź 12, 2006 11:32 pm
Herbata jest nie zdrowa... Zawiera teine. To juz lepiej pij kawe, co prawda ona reguluje cisnienie, ale to lepiej niz sie truc teina !
Różówa - Pią Paź 13, 2006 12:09 am
| yezior napisał/a: | | Herbata jest nie zdrowa... Zawiera teine. To juz lepiej pij kawe, co prawda ona reguluje cisnienie, ale to lepiej niz sie truc teina ! |
Doprawdy... http://pl.wikipedia.org/wiki/Teina
a co do tematu to ja wciaz jestem pod wrazeniem jak dobrze smakuje swiezo otwarta puszeczka Pepsi zalana do szklaneczki do tego 3 kostkii lodu i duzo soku ze swiezo wycisnietej cytryny-orzezwienie maksymalne jak dla mnie!
yezior - Pią Paź 13, 2006 11:01 am
| Różówa napisał/a: | a co do tematu to ja wciaz jestem pod wrazeniem jak dobrze smakuje swiezo otwarta puszeczka Pepsi zalana do szklaneczki do tego 3 kostkii lodu i duzo soku ze swiezo wycisnietej cytryny-orzezwienie maksymalne jak dla mnie! |
Co prawda, to prawda. Musza byc KONIECZNIE 3 kostki lodu... 2 to za malo, a 4 to juz straszny nietakt (to z francuska fo pa jest, ale nie wiem jak to sie pisze)
Osobiscie, to nadal nie widze znaczacej roznicy w coli i pepsi. Przeciez to chyba kiedys byla jedna firma co sie nazywala pepsi-cola, nie ?
a co do tej herbaty, to ostatnio ogladalem program na Discovery Channel i tam powiedzieli jacys naukowcy, ze herbata jest niezdrowa, to chyba jest. Wikipedia jest tworzona przez ludzi, wiec nie mozna sie szalu spodziewac
hrabia - Pią Paź 13, 2006 3:47 pm
yezior pokaż mi coś co można kupić w sklepie i jest zdrowe to Ci dam nobla normalnie
ale może już koniec OT.. temat nie jest o herbacie
Coca Cola i Pepsi to chyba dwie różne marki od samego początku...
Jak Coca Cola to tylko zimna i dobrze gazowana.. (wygazowaną to najlepiej wylać)
ja stosuję taką metodę... jak najwięcej lodu (nawet z 5 ,6 kostek).. i piję dość szybko, nie dopuszczam do takiej sytuacji by mi się lód rozpuścił.. psuje to smak
patij - Pią Paź 13, 2006 5:05 pm
naukowcy tewierdza,ze wszystko praktycznie nie zdrowe, kiedys ogladalam na Discovery, ze ketchup jest zdrowszy od pomidorow!!!!. A uwazacie ze pepsi czy coca cola jest zdrowsza od herbaty, no bez przesady(gazowane!!!) i nikt chyba nie zaprzeczy ze sa rozne odmiany herbat ktore maga wplywac pozytywnie na wszelakie funkcje organizmu.
No ale ale to nie jest temat o herbacie wiec juz nic nie dodam
dżejson - Pią Gru 01, 2006 9:27 am
Nowa Pepsi - cino rozkłada wszystko na łopatki!
jesli jeszcze nie próbowaliscie, to biegiem do sklepu, bo to seria limitowana... a chodzą słuchy że w warszawie jej nie ma! hieeeeee
|
|