FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Ogrodek piwny :)
Autor Wiadomość
SCSI 

Wysłany: Pon Wrz 06, 2004 7:56 pm   Ogrodek piwny :)

Lejdiz end dzentelmen.

Jako, ze zawsze mozna zrobic wieksze zamieszanie niz jest ;) (a przeciez na forum wiele sie dzieje), oraz dlatego, ze kilka razy podczas dyskusji wspominane jest piwo, wiec postanowilem zainicjowac ten watek ;) .
Generalnie chodzi o to, abysmy sobie podyskutowali o trunkach, gatunkowo nazwanych piwami czyli kto jakie lubi, kto jakie poleca i dlaczego ;) .
Aby nie przedluzac przejde do sedna sprawy.

Jak na poznaniaka przystalo, pijam Lecha ;) . No po prostu najbardziej mi smakuje ;) . Oczywiscie mocny (dla twardzieli, he he) :D .
Ostatnio odkrylem fajne piwko, tj. litrowego Tab'a - wystepuje w wersji slabsze (2 zeta) i i mocniejszej (3 zeta). Zyc nie umierac ;) .
No i jeszcze tatra (standart edyszyn) - tania, w sklepie od cholery tego stoi (szybko schodzi).

Wiadomo, innymi piwami nie pogardze, ale jak mam wybor, to wybieram wlasnie te.

No i sprawa oczywista. Obojetnie jakie sie piwo pije, to musi byc ono zimne :D ;) .
Sayonara ;) .

Regulamin forum -
Regulamin 'Ile wiesz...' -
Regulamin 'Zabawy z cytatami' -

sebasek
[Usunięty]

Wysłany: Pon Wrz 06, 2004 8:04 pm   

Piwka ostatnio schodzą na psy...ja pijam okocim mocny...szybko, konkretnie i na temta..chcę poczuć smak piwa a nie wlewać w siebie gorziej wody...nie pogardzę carlsbergiem i heinekenem...z polskich to jeszcze hmm....tyskie..poza tym raczej nic..
A co do tego, ze piwo ma być zimne to chyba nikt nie ma wątpliwości :D

myszkax
[Usunięty]

Wysłany: Pon Wrz 06, 2004 8:24 pm   

co wy!! nie znacie się :P najlepsze jest dębowe, bo mocne i dobre :D :D i cena nie straszna. no a poza tym to może być wszystko prócz lech, którego nie trawię nawet tego zielonego :P :P
a co do cen, to jeśli ktoś nie chce wydawać zbyt dużo na pifko ;) i ma wpoblizu biedronkę to polecam kenigera - najleprzy w kategorii do 1,50 PLN

sebasek
[Usunięty]

Wysłany: Pon Wrz 06, 2004 8:28 pm   

Ale Dębowe to już nie to samo co chociażby przed rokiem...treraz zrobiło się delikatnie mówiąc "słabe"...dlatego okocim rządzi ;)

mike
[Usunięty]

Wysłany: Pon Wrz 06, 2004 8:30 pm   

Kiedyś Okocim Mocny.Później Żywiec (mam sentyment do tego piwa).Ale oba jak dla mnie zeszły na psy (możliwe że to tylko moje odczucie), więc teraz króluje Dębowe Mocne.Ale nie jestem zbyt wybredny jeżeli chodzi o ten rodzaj trunku więc zadowolę się tym co pod ręką :)

SCSI 

Wysłany: Pon Wrz 06, 2004 8:40 pm   

Tej, a jaki ten okocim ma stosunek mocy do ceny? ;) Bo Tab 1L ma 3.00/7.8% :D , wiec nie jest zle :D .

Eee, cholercia, juz niedlugo skoncza sie dobre czasy, bo nie bede mogl brac studenckiego w knajpach..... Czyli plener zwiekszy sie z 85% do 100% ;)

Regulamin forum -

tapczan

Wysłany: Pon Wrz 06, 2004 8:43 pm   

Uuuu panowie a czy to temat tylko o piwach ? :D
Bo ja najczęściej pijam wino KOMANDOS !!! - najlepsze wino za cenę niższą niż 5 PLN :) - tanio, smacznie i robi to co ma zrobić :)

No a jak chcę tak z kulturą to Frater i Żywiec, ale Frater u mnie zdecydowanie na przedzie.

ps. Bez kitu polecam Komandosa !!!!!!!!!!!!!!

SCSI 

Wysłany: Pon Wrz 06, 2004 8:49 pm   

tapczan napisał/a:
Uuuu panowie a czy to temat tylko o piwach ? :D

Wiesz, nazwalem to 'ogrodek piwny', ale przeciez w ogrodkach pija sie rozne napoje ;)

tapczan napisał/a:
Bo ja najczęściej pijam wino KOMANDOS !!! - najlepsze wino za cenę niższą niż 5 PLN :) - tanio, smacznie i robi to co ma zrobić :)
[...]
ps. Bez kitu polecam Komandosa !!!!!!!!!!!!!!

:twisted: nie musisz polecac ;) .
A co szanowny kolega powie na Granata? ;) .
Winka sa ok, nie powiem o nich zlego slowa, ale ja jestem piwoszem z krwi i kosci :D . No ale jak mozna sie domyslic, wyjatki sie zdarzaja ;) .

Regulamin forum -

Rebel
[Usunięty]

Wysłany: Pon Wrz 06, 2004 8:58 pm   

Jedyne piwo jakie toleruje to Specjal [tapczan zapewne wie jakie to ;) w końcu sponsor jarmarku dominika ;) ]. Poza tym lubie [tzn. jak mam pieniądze] jakieś pia z wyższej półki, np tyskie.

Kiedy jestem w biedronce to nie potrafie oprzeć się pokusie i nie kupić dwóch tudziez wiecej VIPow i paczki TOP chipsów [damn te chipsy są boskie :!: ] i spędzić miło czas.

tapczan

Wysłany: Pon Wrz 06, 2004 9:00 pm   

No :wink: widać, że rozsądny z Ciebie człowiek :P

Granat - nic dodać nic ująć :) - małe, wygodne buteleczki na jednego łyka :D , 3 wypiajsz na raz i już jest dobrze, ale coś ostatnio nad morzem tego nie widać :/

Rebel sie wie o czym mowa (jarmark) :)
No i raczej, że te chipsy są boski ( czytaj. tanie :D ) - zawsze te chipsy wędrują w parze z piwkiem albo winkiem na plażę :)

SCSI 

Wysłany: Pon Wrz 06, 2004 9:06 pm   

Tapczan, jak to male butelki? Nie kapuje ;) .

Pewnie tak wysmienitemu gronu nie trzeba tego przedstawiac, no ale moze ktos nie zna -> http://filmy.kicz.org/filmy/index.html Polecam nalewke, hitlera; wybory & zadyma tez jakos ujda. Poza tym Karczoha ;) . No to chlup w ten glupi dziub :D (tudziez inna wersja: to go w morde lac :D ).

Regulamin forum -

cell
[Usunięty]

Wysłany: Pon Wrz 06, 2004 9:09 pm   

SCSI stary to jest chyba najleprzy temacik na tym forum!! wlasnie wrucilem sobie z sali i po sali byl zywiec (a nawet 3 :-) ) a tu patrze i taki zajebisty temat!! no i wracajac do niego to zywiec i tyskie z polskich piwek ale najleprzy na siwecie jest oryginalny czeski Pilsner!!!! nie ma nic leprzego na swiecie!!! nawet kobiety stawiam na drugim miejscu :mrgreen:

tapczan

Wysłany: Pon Wrz 06, 2004 9:13 pm   

cell napisał/a:
nawet kobiety stawiam na drugim miejscu :mrgreen:

No ja bym to dał na równi :P - nic się nie wysuwa na prowadzenie :)

SCSI nie kapujesz to już wyjaśniam - nie wiem jak w Poznaniu, ale w Gdańsku Granat ma pojemność 0.33 - takie życie :)

SCSI 

Wysłany: Pon Wrz 06, 2004 9:31 pm   

cell napisał/a:
SCSI stary to jest chyba najleprzy temacik na tym forum

Thx Man ;) . Poczatkowo obawialem sie, czy ktos podejmie dyskusje, ale jak sie okazalo, nie jest zle ;) .

cell napisał/a:
nawet kobiety stawiam na drugim miejscu :mrgreen:

Hmm, IHMO to juz predzej tak jak Tapczan napisal, choc z lekka przewaga plci pieknej ;) . Wino winem, piwo piwem, ale jedynie kobitka moze gwarantowac 'pozytywne emocje' :D

tapczan napisał/a:
SCSI nie kapujesz to już wyjaśniam - nie wiem jak w Poznaniu, ale w Gdańsku Granat ma pojemność 0.33 - takie życie :)

http://www.aliant.pl/zamo....php3?GrupaID=0
niestety nie ma odsylaczy do konkretnych produktow ;) , ale tak od polowy zaczyna sie to o czym gadamy. Rozumiem, ze te o ktorych pisales, to te nad beczkami? ;) Bo ja znam tego spod beczki :D .

Regulamin forum -

tapczan

Wysłany: Pon Wrz 06, 2004 9:39 pm   

SCSI napisał/a:
Thx Man ;) . Poczatkowo obawialem sie, czy ktos podejmie dyskusje, ale jak sie okazalo, nie jest zle ;) .

Kurcze to jest forum a tłok jak na jakimś czacie albo gg :D
SCSI napisał/a:
Rozumiem, ze te o ktorych pisales, to te nad beczkami? ;) Bo ja znam tego spod beczki :D .

No ja o tych nad beczkami :P , polecam ;)

Odpowiedz do tematu